Officenter Aalst

Officenter Aalst

Een Officenter in Aalst?

De vraag van onze klanten is duidelijk om ten 'Westen' van de as Brussel/Antwerpen een OFFICENTER te realiseren. Daardoor zouden alle klanten van OFFICENTER ook een uitvalsbasis krijgen ten Westen van de as Antwerpen/Brussel.

Conform ons 'olievlek-principe' verkiezen we in eerste instantie Aalst boven Gent, daar Gent te ver weg is om vanuit Hasselt (de thuisbasis van het Officenter-management) aan te sturen.

Een gepast gebouw in Aalst ?

Wij denken dat het zeker haalbaar moet zijn om tegen 2018 een verouderd kantoorgebouw te vinden dat we kunnen aankopen en renoveren tot OFFICENTER AALST. Wij mikken hier op een vrijstaand kantoorgebouw van 2.000 - 4.000 m², met daaromliggende parkeerplaatsen (liefst 1 per 30-35 m²). 

Wij hebben op heden enkele gebouwen op het oog, echter zijn deze op heden (nog) niet bereid om aan ons te verkopen. Wij gaan er van uit dat - gegeven de te verwachten stijging van de leegstand van kantoren in België de komende jaren - we het komende jaar wel een eigenaar gaan vinden welke bereid zal zijn om ons het vertrouwen te geven.

Mocht iemand nog ideeën of suggesties op dit vlak hebben, aarzel niet om dit met ons te delen.

Investingskost en financieringsstructuur

Wij gaan uit van een all-in-investeringskost van een OFFICENTER van 1.000 €/m² (incl. ICT, meubilair en opstartkosten). Uitgaande van een gebouw van 3.000 m², betekent dit een investeringskost van 3 Mio €, welke we voor 70 % bancair trachten te financieren. Dit betekent dat we 900.000 € aan eigen middelen dienen te mobiliseren, welke we in belangrijke mate willen verzamelen bij een 15-tal ondernemers uit de regio AALST welke 3 of 5 % van het aandelenkapitaal van OFFICENTER AALST zouden willen onderschrijven - zoals in het schema hieronder uitgewerkt:

 

Een investeerder van Officenter investeert altijd voor 1/3de in het kapitaal van een OFFICENTER, en voor 2/3de via een onderschrijving van een achtergestelde lening met een duurtijd van 7 jaar en een rentevergoeding van 7 %.

Officenter Group, bestaand uit een 12-tal ondernemers welke OFFICENTER willen helpen uitdragen, neemt 35 % van het aandelenkapitaal voor haar rekening. Wij willen hiermede het vertrouwen van deze ondernemers die ervaring hebben met het OFFICENTER concept in deze vestiging aantonen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x